NOVICE

Razglašamo generacijo štipendistov Škrabčeve ustanove v študijskem letu 2024-2025

Ljubljana, 20. 6. 2024

Po izboru strokovne komisije v sestavi prof. dr. Marca L. Greenberga, Miroslava Romiha in dr. Petra Holozana (Amebis) ter doc. dr. Januške Gostenčnik ter po potrditvi uprave Škrabčeve ustanove razglašamo novo generacijo štipendistov Škrabčeve ustanove.

Ob jubileju Ustanove patra Stanislava Škrabca in EFNIL

Ljubljana, 12. 10. 2023

Škrabčeva ustanova je ob 20. letnici ustanovitve podelila štipendije 20. generaciji izbranih študentov slovenistike, slavistike, klasične filologije in primerjalnega ter splošnega jezikoslovja. Z nagrado za posebne dosežke na področju slovenističnega jezikoslovja je letos odlikovala podjetje Amebis.

Razglašamo generacijo štipendistov Škrabčeve ustanove v študijskem letu 2023–2024

Ljubljana, 23. 6. 2023

Po izboru strokovne komisije v sestavi izr. prof. dr. Mateja Šeklija, dr. Mije Michelizza in dr. Gašperja Beguša ter po potrditvi uprave Škrabčeve ustanove razglašamo novo generacijo štipendistov Škrabčeve ustanove.

Podelitev štipendij 19. generaciji štipendistov Škrabčeve ustanove

Koper, 30. 9. 2022

Škrabčeva ustanova je v okviru letošnjega Slovenskega slavističnega kongresa, ki je potekal od 29. septembra do 1. oktobra v Trstu in Kopru, podelila štipendije 19. generaciji svojih štipendistov.

Podelitev štipendij 18. generaciji štipendistov Škrabčeve ustanove

Ljubljana, 8. oktober 2021

Škrabčeva ustanova je na »Škrabčevih dnevih« v frančiškanskem samostanu nad Novo Gorico podelila štipendije 18. generaciji svojih štipendistov. Med letošnje prejemnike so se vpisali Anja Božič, Marko Drobnjak, Vesna Plesničar, Franziska Valerie Brunner, Blaž Šoba in Ema Štarkl.

Podpirajo nas