ARHIV

Slovesnost ob 20. obletnici mednarodnega združenja EFNIL in Ustanove p. Stanislava Škrabca

Ljubljana, 20. 9. 2023

Vabimo vas na slovesnost ob 20. obletnici mednarodnega združenja EFNIL in Ustanove p. Stanislava Škrabca v sredo, 11. oktobra 2023, ob 20.00 v Linhartovo dvorano Cankarjevega doma.

Razglašamo novo generacijo štipendistov Škrabčeve ustanove

Ljubljana, 24. junij 2021

Po izboru strokovne komisije ter po potrditvi uprave Škrabčeve ustanove razglašamo novo generacijo štipendistov Škrabčeve ustanove.

Osma nagrada Škrabčeve ustanove izr. prof. dr. Mateju Šekliju

Ljubljana, 21. 10. 2020

Ustanova patra Stanislava Škrabca je podelila osmo nagrado za posebne dosežke izr. prof. dr. Mateju Šekliju ter štipendije 17. generaciji svojih štipendistov.

Izbrana je nova generacija štipendistov Ustanove patra Stanislava Škrabca

19. junij 2020

Strokovna komisija v sestavi prof. dr. Andreje Žele, dr. Andreja Perdiha in dr. Mojce Nidorfer Šiškovič je izbrala novo generacijo štipendistov Škrabčeve ustanove v študijskem letu 2020–21, ti so: Nena Bobovnik, Jan Dominik Bogataj, Blaž Božič, Nina Horvat, Emilija Neskoška in Maja Rotter. Čestitamo!

Podelitev štipendij 16. generaciji štipendistov

Novo mesto, Slovenija, 19. 10. 2019

Škrabčeva ustanova je na Slavističnem kongresu v Novem mestu podelila štipendije 16. generaciji svojih štipendistov. V letošnjem letu je ustanova uvedla tudi postdoktorsko štipendijo kot podporo pri nadaljnjem raziskovalnem delu.

Pogovor Jedrt Jež Furlan s Kozmo Ahačičem in z Boštjanom Gorencem – Pižamo

Škrabčeva domačija, Hrovača, Ribnica, 14. 2. 2019

Na dan maternih jezikov je na domu jezikoslovca spregovorila slovenščina v svoji najbolj vsakdanji in praktični lepoti. V četrtek, 21. februarja 2019, smo v skednju Škrabčeve domačije v Hrovači imeli predvečerno uro slovenščine. Bogato znanje, ki ga premoreta dr. Kozma Ahačič in Boštjan Gorenc – Pižama, je preverjala Jedrt Jež Furlan.

Slavnostna podelitev štipendij in nagrade Ustanove patra Stanislava Škrabca

Frančiškanski samostan Kostanjevica, Nova Gorica, 26. 10. 2018

Ob stoletnici smrti velikega jezikoslovca in vzornika p. Stanislava Škrabca smo v zavetju Frančiškanskega samostana Kostanjevica v Novi Gorici 25. oktobra 2018 razglasili petnajsto generacijo štipendistov ter se poklonili dosežkom na področju slovenističnega jezikoslovja s podelitvijo nagrade znanstveni svetnici in redni profesorici dr. Andreji Žele.

Slavnostna prireditev ob 100. obletnici smrti p. Stanislava Škrabca

Ljubljana, 3. oktober 2018

V letošnji jeseni obeležujemo 100-letnico smrti p. Stanislava Škrabca. Ob obhajanju obletnice njegove smrti so v novogoriškem in širšem okolju celo leto oživljali in poglabljali pomen Škrabčevega duha v njegovi duhovni, znanstveni in kulturni zapuščini.

Razglašamo prof. dr. Andrejo Žele za letošnjo nagrajenko

Ljubljana, 7. september 2018

Po izboru strokovne komisije in uprave Ustanove patra Stanislava Škrabca razglašamo prof. dr. Andrejo Žele za letošnjo nagrajenko. Nagrajenko oz. njeno delo bomo podrobneje predstavili na podelitvi štipendij in nagrade Škrabčeve ustanove v mesecu oktobru.

Izbrana je nova generacija štipendistov

Ljubljana, 26. junij 2018

Strokovna komisija v sestavi prof. dr. Alenke Šivic-Dular, izr. prof. dr. Natalije Ulčnik in doc. dr. Helene Dobrovoljc je izbrala novo generacijo štipendistov Škrabčeve ustanove v študijskem letu 2018–2019. Ti so: Ana Bembič, Mija Bon, Magdalena Gaspa, Alexander Rath, Blaž Zabel, Weronika Woźnicka. Čestitamo!

Podpirajo nas