Show menu

Aktualno

30. 3. 2020

Nov razpis za štipendije in nagrado

Ustanova p. Stanislava Škrabca razpisuje letne magistrske in doktorske štipendije za študente slovenistike, slavistike, klasične filologije in splošnega in primerjalnega jezikoslovja.
Preberi več
Novo mesto, Slovenija, 19. 10. 2019

Podelitev štipendij 16. generaciji štipendistov

Škrabčeva ustanova na Slavističnem kongresu v Novem mestu podelila štipendije 16. generaciji svojih štipendistov. V letošnjem letu je ustanova uvedla tudi postdoktorsko štipendijo kot podporo pri nadaljnjem raziskovalnem delu. To je prejel za svoje nadaljnje delo dr. dr. Alexander Rath. Med letošnje prejemnike štipendij pa so se še vpisali Manca Černivec, Dejan Gabrovšek, Jernej Kusterle, Rok Mrvič in Nina Pahor.
Preberi več
26. 3. 2019

Razpis za štipendije v študijskem letu 2019/2020

Ustanova p. Stanislava Škrabca razpisuje letne magistrske in doktorske štipendije za študente slovenistike, slavistike, klasične filologije in splošnega in primerjalnega jezikoslovja.
Preberi več
Škrabčeva domačija, Hrovača, Ribnica, 14. 2. 2019

Pogovor Jedrt Jež Furlan s Kozmo Ahačičem in Boštjanom Gorencem - Pižamo

V četrtek, 21. februarja 2019, smo v skedenju Škrabčeve domačije v Hrovači imeli predvečerno uro slovenščine. Bogato znanje, ki ga premoreta dr. Kozma Ahačič in Boštjan Gorenc – Pižama, je preverjala Jedrt Jež Furlan.
Preberi več
Samostan Kostanjevica, Nova Gorica, 26. 10. 2018

Slavnostna podelitev štipendij in nagrade Ustanove patra Stanislava Škrabca

V frančiškanskem samostanu Kostanjevica smo že petnajstič zapored podelili štipendije študentom slovenistike, slavistike, klasične filologije, primerjalnega in splošnega jezikoslovja ter oznanili sedmo nagrajenko Škrabčeve ustanove.
Preberi več
3. 10. 2018

Slavnostna prireditev ob 100. obletnici smrti p. Stanislava Škrabca

Vabljeni na slavnostno prireditev ob 100-letnici smrti p. Stanislava Škrabca, 6. oktobra 2018 v Veliko dvorano Kulturnega doma Nova Gorica.
Preberi več
19. 9. 2018

Slovesna podelitev štipendij

Slovesna podelitev štipendij in nagrade Škrabčeve ustanove bo v četrtek, 25. oktobra 2018, v Frančiškanskem samostanu v Novi Gorici.
Preberi več
7. 9. 2018

Razglašamo prof. dr. Andrejo Žele za letošnjo nagrajenko

Po izboru strokovne komisije in uprave Ustanova p. Stanislava Škrabca razglašamo prof. dr. Andrejo Žele za letošnjo nagrajenko. Nagrajenko oz. njeno delo bomo podrobneje predstavili na podelitvi štipendij in nagrad Škrabčeve ustanove v mesecu oktobru.
Preberi več
26. 6. 2018

Izbrana je nova generacija štipendistov

Strokovna komisija v sestavi prof. dr. Alenka Šivic Dular, izr. prof. dr. Natalija Ulčnik in doc. dr. Helena Dobrovoljc je izbrala novo generacijo štipendistov Škrabčeve ustanove v študijskem letu 2018-2019. Ti so Ana Bembič, Mija Bon, Magdalena Gaspa, Aleksander Rath, Blaž Zabel, Weronika Woźnicka. Čestitamo!
Preberi več